Osakeyhtiön perustaminen

Mitä osakeyhtiön perustaminen maksaa ja kuinka se tehdään?

Osakeyhtiön perustamisessa mietityttää usein hinta sekä prosessin eteneminen. Kustannuksia tulee erilaisista hankinnoista, jotka riippuvat pitkälti yritystoiminnastasi. Myös perustamisilmoitukset kaupparekisteriin maksavat riippuen millaisen version ilmoituksesta haluaa. Tarjoamme valmiit perustamispaketit osakeyhtiön perustamista varten, jolloin säästyt ylimääräisiltä kustannuksilta!

Mitä osakeyhtiön perustaminen maksaa ja kuinka se tehdään? Pyydä meiltä apua nopeuttaaksesi prosessia ja välttääksesi yllättävät haasteet!

Ota yhteyttä

Osakeyhtiön perustaminen vaatii suunnitelman

Olipa kyse sitten osakeyhtiön, toiminimen, kommandiittiyhtiön tai osuuskunnan perustamisesta, hyvin tehty suunnitelma luo perustan kannattavalle toiminnalle. Oikein valittu yhtiömuoto mahdollistaa tulevaisuuden kasvun ja vältyt ylimääräiseltä työltä, mitä esimerkiksi toiminimestä osakeyhtiöön siirtyminen vaatii.

Osakeyhtiön perustaminen, yksin tai yhtiökumppanin kanssa, vaatii monia lakisääteisiä asioita, kuten yhtiöjärjestyksen, perustamissopimuksen sekä arvonlisäverorekisterin. Tämän lisäksi huomioon kannattaa ottaa myös mm. osakassopimus, yrityksen omistajat, tulevat YEL-vakuutukset sekä mitkä ovat yrityksen lyhytaikaiset ja pitkäaikaiset tavoitteet.

Osakeyhtiön perustaminen laskelmat ja hinta

Perustaessasi sijoitusyhtiötä tai osakeyhtiötä, asiantuntujamme käy kanssasi läpi mm. seuraavat asiat:

Alkukartoitus

Kaikki työ aloitetaan laadukkaalla alkukartoituksella. Näitä ovat mm.:

 • Arvonlisäverorekisteriin liittymisen tarve
 • Ennakkoperintärekisteröinti
 • Ennakkovero ensimmäiselle tilikaudelle
 • Työnantajarekisteröinnin tarve
 • Yhtiölle sopiva tilikausi
 • Yhtiön toimiala ja järjestys
 • Viranomaispaperit

Alkukartoituksen jälkeiset vaiheet

Alkukartoituksen jälkeen hoidamme tärkeät asiakirjat sekä ilmoituksen kuntoon yrityksen perustamista varten:

 • Perustamissopimuksen laatiminen
 • Patentti- ja rekisterihallituksen lomakkeiden tekeminen valmiiksi allekirjoitusta varten fi-palvelussa
 • Yhtiöjärjestys
 • Hallituksen pöytäkirja pankkitilin avaamiseksi
 • Vastaaminen Patentti- ja rekisterihallituksen mahdollisiin selvityspyyntöihin yhtiön perustamisesta

Vältä kalliit virheet ja kysy suoraa apua asiantuntijaltamme! Olemme Tilitoimisto Capitalissa perustaneet kymmeniä yhtiöitä juridiikan ja verotuksen seikat huomioiden. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous perustamispaketista sekä kirjanpidosta.

Tarjoamme tuntuvia etuja vuonna 2023 perustetuille yrityksille!

Ota yhteyttä

Lue blogista asiantuntijoidemme parhaat vinkit tuleville yrittäjille!

Yrityksen perustaminen – mistä aloitetaan?

Mitä yrityksen perustaminen vaatii? Suunnittele huolella ja vältä sudenkuopat

Lue blogi
Aloittavan yrittäjän muistilista

Lue 14 kohdan tärkeä muistilista, mitkä aloittavan yrittäjän tulee huomioida

Lue blogi
Miksi vaihtaa toiminimi osakeyhtiöksi?

Moni yrittäjä miettii liiketoiminnan alussa kumpi on oikea valinta, osakeyhtiö vai toiminimi? Me kerromme molemmista hyvät...

Lue blogi

Perustaminen on nyt helppoa!

Nyt voit olla huoletta! Me autamme sinua osakeyhtiön perustamisessa ja pidämme huotla, että kaikki lakisääteiset seikat huomioidaan perustamisen yhteydessä. Olemme koonneet palveluistamme perustamispaketit, joista voit valita tulevalle yrityksellesi sopivimman. Ota yhteyttä ja kysy palveluistamme lisää!

Tarvittaessa hoidamme myös osakeyhtiösi kirjanpidon alusta loppuun asti.

Tutustu hinnastoon

Online

149 € + ALV

Kun yhtiön omistajat ovat yksityishenkilöitä, osakeyhtiö on yksinkertaisin perustaa verkossa. Yrityksen henkilöillä on oltava suomalaiset henkilötunnukset ja pankkitunnukset. Yhtiö perustetaan ytj.fi -palvelussa yhdessä sovittujen määritysten mukaisesti. Perustamisasiakirjat allekirjoitetaan sähköisesti.

Paperi

249 € + ALV

Kun perustettavan yhtiön omistajana on yritys tai ulkomaalaisia henkilöitä, perustamisdokumentit laaditaan ja toimitetaan PRH:lle paperilla.

Saat meiltä valmiin paketin kahden työpäivän kuluessa siitä, kun olet toimittanut tarvittavat tiedot asiantuntijallemme.

Sijoitusyhtiö

399 € + ALV

Sijoitusyhtiön perustaminen vaatii usein tarkempaa suunnittelua perinteisempään osakeyhtiöön verrattuna. Sijoitustoimintaan tarkoitetun yhtiön perustamiseen sisältyy tunnin konsultaatio.

Lisäoptiot paketteihin

Aputoiminimen lisääminen: 49€
Kevyt osakassopimus: 279 €
Yhtiöjärjestyksen muokkaaminen: Alkaen 99 €
Konsultaatiota yhtiömuodon valitsemisesta: Alkaen 99 €

Kampanja uusille yrityksille

Vuonna 2023 rekisteröidyt yritykset saavat veloituksetta vuodeksi Netvisor Professional-paketin käyttöönsä. Edellytyksenä on, että yritys ei ole ennestään Netvisor asiakas ja yritys on perustettu vuonna 2023. Professional-paketti on alkaen 70 euroa / kk alv 0%.

Säästät vähintään 840 euroa ensimmäisenä vuonna ja saat heti oikeat työkalut käyttöösi! Tutustu hinnastoomme sekä palveluihimme ja ota yhteyttä myyntiin.

Ota yhteyttä

Yleisimmät kysymykset osakeyhtiön perustamisesta

Sähköisen ilmoituksen tekeminen kaupparekisteriin maksaa 240 € ja paperilomakkeella tehtävä ilmoitus 380 €. Enää osakeyhtiöillä ei ole minimiosakepääoman vaatimusta. Jos taas haluat perustaa julkisen osakeyhtiön, osakepääoman vähimmäismäärä on 80 000 €.

Osakeyhtiön alkuhankintoihin ja juokseviin kuluihin kannattaa varata ilman minimiosakepääoman vaatimustakin rahaa ainakin ensimmäisen 2-3 kuukauden ajaksi, sillä myyntien realisoituminen rahaksi kestää aina hetken aikaa. Jos taas haluat perustaa julkisen osakeyhtiön, osakepääoman vähimmäismäärä on 80 000 €. Kysy lisää osakeyhtiön perustamisen hinnasta asiantuntijoiltamme.

Uusi osakeyhtiö on ilmoitettava rekisteröitäväksi Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) sekä Verohallinnon yhteisessä YTJ-järjestelmässä kolmen kuukauden kuluessa perustamissopimuksen allekirjoittamisesta. Perustamisilmoitusta varten tarvitset perustamissopimuksen ja yhtiöjärjestyksen. Lisäksi tarvitset vakuutuksen mm. hallitukselta osakeyhtiölain säännösten noudattamisesta.

Tarpeen mukaan osakeyhtiö tulee ilmoittaa myös Verohallinnon ennakkoperintä-, työnantaja- ja arvonlisäverovelvollisten rekistereihin. Lisäksi rekisteröimisen jälkeen yhtiön edunsaajat tulee ilmoittaa erillisellä ilmoituksella kaupparekisteriin.

Hoidamme kaikki asiakirjat kuntoon puolestasi, joten ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja säästy ylimääräisiltä kustannuksilta!

Osakeyhtiön voi perustaa joko yksin tai yhdessä muiden tulevien osakkaiden kanssa. Osakeyhtiön perustaminen yksin vaatii kuitenkin hallituksen varajäsenen. Muutoin yksin perustettaessa osakkaat ja hallitus muodostuvat ainoastaan yhdestä henkilöstä.

Perustaessasi osakeyhtiön yksin, sinulla tulee olla pysyvä asuinpaikka Euroopan talousalueella. Jos hallituksessa on useita jäseniä, vähintään yhdellä perustettavan osakeyhtiön hallituksen varsinaisista jäsenistä ja yhdellä mahdollisista varajäsenistä sekä yhtiösi toimitusjohtajalla tulee olla pysyvä asuinpaikka Euroopan talousalueella. Muutoin he tarvitsevat Patentti- ja rekisterihallituksen luvan toimia johto- ja vastuutehtävissä yhtiössäsi.

Osakeyhtiön perustajan tulee olla myös täysi-ikäinen. Alle 18-vuotias voi perustaa osakeyhtiön vain jos huoltaja tai edunvalvoja antaa siihen suostumuksen. Myös yritys tai muu yhteisö voi perustaa osakeyhtiön. Hallituksen jäsenen ja mahdollisen toimitusjohtajan tulee kuitenkin olla luonnollinen henkilö.

Sijoitusyhtiöllä tarkoitetaan usein osakeyhtiötä, joka harjoittaa aktiivista sijoittamista mm. pörssiosakkeisiin, rahastoihin, johdannaisiin, kryptovaluuttaan, listaamattomiin osakkeisiin, asunto-osakkeisiin ja kiinteistöihin. 

Sijoitusyhtiöistä kuullaan usein puhuttavan myös holding-yhtiöinä. Nämä heivät välttämättä ole täysin sama asia ja rajanveto onkin usein vaikeaa. Useimmiten holding-yhtiöt nimensä mukaisesti ”holdaavat” passiivisesti sijoituksia, kuten listaamattomien yhtiöiden osakkeita. 

lakisääteinen tilintarkastus

Sijoitusyhtiön perustaminen

Osakeyhtiön perustamisen lisäksi autamme myös sijoitusyhtiön perustamisessa. Sijoitusyhtiön perustaminen vaatii saman kaltaisia asioita, mitä osakeyhtiönkin perustaminen. Sijoitusyhtiö on näin osakeyhtiö, jota koskee samat osakeyhtiön lait ja velvollisuudet. 

Kysy lisää sijoitusyhtiön perustamisesta asiantuntijoiltamme!

Ota yhteyttä

Tarjoamme yhtiöiden perustamiseen kattavat palvelut

Mitä tarvitsemme sinulta?

 • Vaihtoehdot yhtiösi nimeksi
 • Kuka yhtiön omistaa: nimi, henkilötunnus tai yrityksiltä y-tunnus
 • Osakkaiden osakasmäärän
 • Hallituksen jäsenen ja varajäsenen nimet sekä molempien henkilötunnukset
 • Yhtiön päätoimialan

Mitä perustamispaketti ei sisällä?

Osa tarjoamistamme palveluista on mahdollista tilata lisäpalveluna:

 • Konsultaatiota yhtiömuodon valintaan
 • PRH:n maksuja tai muita kuluja yhtiön perustamisesta
 • Vastaamista Verohallinnon mahdollisiin selvityspyyntöihin esimerkiksi ennakkoperintärekisterin tai arvonlisäverorekisteriin merkitsemistä varten

Ota yhteyttä!

Onko yrityksesi kirjanpito vielä selvittämättä tai oletko tyytymätön nykyiseen tilitoimistoosi? Koetko, että yrityksesi kirjanpito monimutkaista ja kallista? Älä huoli. Olemme täällä auttamassa sinua. Kirjanpito on lakisääteinen tehtävä, joka pitää hoitaa tarkasti ja ajallaan.

  Asiakaspalvelu

  toimisto@tilitoimistocapital.fi
  +358 45  154 4866

  Myynti ja kysymykset

  myynti@tilitoimistocapital.fi
  +358 45  154 4866