Vero­­suunnittelu

Asiantuntijapalvelut yrityksille ja yrittäjille

Olemme verosuunnitteluun erikoistunut tilitoimisto, joka on toteuttanut kymmeniä erilaisia verotuksen toteutukseen ja optimointiin keskittyviä järjestelyjä asiantuntijoidemme toimesta. Avullamme maksat optimaalisen määrän veroja oikeaan aikaan sekä vältyt ylimääräisiltä veroilta!

Ota yhteyttä

Kattavat vero­suunnittelu­palvelut verojen optimointiin

Autamme yrityksiä verotuksen suunnittelussa sekä muihin verotukseen liittyvissä asioissa ympäri vuoden. Suunnittelua kannattaa tehdä jatkuvasti tilikauden aikana, jotta yrittäjän näkökulmasta kokonaisverotusrasitus olisi mahdollisimman pieni.

Suurin osa yrittäjistä haluaa nostaa yrityksestään mahdollisimman paljon tuloja mahdollisimman vähin veroseurauksin. Se onnistuu vain hyvän verosuunnittelun avulla.

Kysy lisää palveluistamme

Yrityksen ja yrittäjän verosuunnittelu

Verosuunnittelua voivat tehdä niin yritykset kuin itse yrittäjät. Lähtökohtana verosuunnittelussa on usein yritystoiminnassa yrittäjän rahantarpeen kartoitus omassa henkilökohtaisessa taloudessa.

Yrittäjä voi nostaa palkkaa niin paljon kuin haluaa, jos yrityksen pankkitilillä on saldoa. Tämä ei kuitenkaan ole optimaalista verotuksen näkökulmasta. Kartoitamme yhdessä ensiksi yrittäjän henkilökohtaisen talouden tilanteen. Kartoituksen jälkeen ymmärrämme, mikä on yrittäjän henkilökohtainen tavoite pitkällä tähtäimellä ja pääsemme miettimään verotehokkaimman tavan toteuttaa loppusummaan pääsemisen.

Ratkaisuja verojen optimointiin on monia, mutta selvitämme kanssasi mikä on tehokkain tapa juuri sinun tapauksessasi. Usein tämä on palkan ja osingon optimaalinen yhdistelmä tai holdingyhtiön perustaminen.

Osakeyhtiö maksaa tuloveroa 20 % voitostaan. Yrittäjän henkilöverotus muodostuu progressiivisesta ansiotulosta ja pääomatulosta, jonka veroprosentti on alle 30 000 euron pääomatuloilla 30 % ja yli 30 000 euron pääomatuloilla 34 %. Se millä keinoin ja minä ajankohtana varat kotiutetaan osakeyhtiöstä yrittäjälle määrittelee miten tulo henkilöverotuksessa verotetaan. Tähän löytyy monia erilaisia ratkaisuja minkä avulla yrittäjä voi saada enemmän tuloja itsellensä yrityksestä.

Yrittäjällä on useita keinoja nostaa varoja yrityksestään. Tyypillisimmät ovat palkka ja osinko sekä erilaiset verovapaat korvaukset kuten kilometrikorvaukset ja päivärahat. Yrittäjä voi myös käypään hintaan vuokrata yhtiölle henkilökohtaisessa omistuksessaan olevaa omaisuutta kuten liikehuoneiston, ja saada sitä kautta tuloja yhtiöstä. Mikäli yritys tarvitsee rahoitusta, voi yrittäjä lainata yhtiölleen rahaa ja saada korkotuloja. Varojen nostotapoja mietittäessä on hyvä tiedostaa, mitkä erät pienentävät yrityksen tilikauden tulosta. Esimerkiksi palkka pienentää tulosta, mutta osinkojen nosto ei. Näin ollen ei ole järkevää esimerkiksi nostaa pelkkää osinkoa, koska pienillä palkkasummilla ansiotuloveroprosentti on alle osakeyhtiön yhteisöveron 20%. (Tilanne on toki erilainen, jos yrittäjä saa palkkatuloja muualta).

Osakeyhtiön verosuunnittelu

Osakeyhtiö mahdollistaa usein toiminimeä paremmin taloudellisen ennakoinnin sekä verosuunnittelun. Osakeyhtiöyrittäjänä voit valita, minkä verran palkkaa aiot yrityksestä nostaa. Nostettu palkka vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat tuloveroa. Toiminimiyrittäjälle taas kaikki yrityksen tulo on automaattisesti veronalaista tuloa.

Pienessäkin osakeyhtiössä kannattaa toteuttaa verosuunnittelua, jolla välttyy ylimääräisten verojen maksamiselta. Verotettavaan tuloon voidaan vaikuttaa esimerkiksi hankintojen aikatauluttamisella, poistoilla, yrittäjän palkalla sekä osinkojen maksulla. 

Oli osakeyhtiö sitten pieni tai suuri, autamme välttymään ylimääräisiltä veroilta optimoimalla yrityksen sekä yrittäjän talouden. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi verotukseen liittyvät suunnitelmat ja kerromme erilaisista keinoista, joilla vaikuttaa yrityksen verotettavaan tulokseen. 

Tilitoimiston asiantuntijat apunasi

Tilitoimistomme asiantuntijat tarjoavat sinulle huolellista verosuunnittelua, joka helpottaa verotuksen ennustettavuutta ja sinulle jää enemmän aikaa sekä resursseja liiketoiminnan kasvattamiseen. Oli sitten kyse sukupolvenvaihdoksesta tai holdingyhtiön perustamisesta, on järjestely tarpeen suunnitella riittävän ajoissa. 

Verosuunnittelupalvelumme sisältävät esimerkiksi seuraavia palveluja:

 • Sukupolvenvaihdoksien suunnittelun ja toteuttamisen
 • Holdingyhtiön ja konsernirakenteen suunnittelun ja toteuttamisen
 • Suunnitelma yrittäjän varojen nostamiseen yhtiöstä (palkkaa vs. osinkoa)
 • Hankintojen aikatauluttaminen ja poistojen tekeminen
Ota yhteyttä

Palvelu on ollut tehokasta ja olemme saaneet kaiken tarvitsemamme.

Fiksusähkö Oy

Vahva suositus! Joustava ja asiantunteva palvelu. Vastaukset kysymyksiin tulee nopeasti ja tunnet olevasi osaavissa käsissä. 100% luotto näihin kavereihin!

Värinä Oy

Pidän tuottamaanne palvelua täysin poikkeuksellisena: se on henkilökohtaista, innovatiivista, asiantuntevaa, tavoittelee asiakkaan etua, luotettavaa, sydämellistä, rehellistä, ainutlaatuista. Olette oikea käteni, ilman en selviäisi. Ja kaikki tämä hyvään hintaan. Todella, kiitos kaikesta.

Milena Jigulina Oy

Ota yhteyttä!

Onko yrityksesi kirjanpito vielä selvittämättä tai oletko tyytymätön nykyiseen tilitoimistoosi? Koetko, että yrityksesi kirjanpito monimutkaista ja kallista? Älä huoli. Olemme täällä auttamassa sinua. Kirjanpito on lakisääteinen tehtävä, joka pitää hoitaa tarkasti ja ajallaan.

  Asiakaspalvelu

  toimisto@tilitoimistocapital.fi
  +358 45  154 4866

  Myynti ja kysymykset

  myynti@tilitoimistocapital.fi
  +358 45  154 4866